De laatste keer dat Man United hun eerste twee wedstrijden verloor, gebeurde dit – Man United News And Transfer News

De laatste keer dat United hun eerste twee wedstrijden van het seizoen verloor, wonnen ze de competitie!

Het was het seizoen 1992/93, het eerste seizoen van de Premier League en Sir Alex Ferguson stond aan het roer. Het was de eerste overwinning van United op het hoogste niveau sinds 1967.

Steve Bruce was het grootste deel van het seizoen de aanvoerder, omdat Bryan Robson door een blessure uit veel wedstrijden werd uitgesloten.

Ryan Giggs had opnieuw een sterk seizoen toen hij voor het tweede achtereenvolgende seizoen de PFA Young Player of the Year-prijs won.

Hoewel het achteraf een fantastisch seizoen was, waren er twee wedstrijden gespeeld en hadden de fans destijds het gevoel dat we ons nu allemaal voelen – alsof de club in de loop van een geweer staarde.

De openingswedstrijd was uit tegen Sheffield United, ondanks een schitterend doelpunt van Mark Hughes, die dat seizoen topscorer van United zou worden, won Sheffield met 2-1.

De tweede wedstrijd was thuis en deze keer namen de Reds het op tegen de Toffees, Everton. De wedstrijd eindigde in een 3-0-nederlaag, niet helemaal de ellende die United by Brentford het afgelopen weekeinde opstapelde, maar dichtbij genoeg!

Hun derde wedstrijd zou een kleine ommekeer zien toen ze gelijkspeelden met Ipswich Town en vervolgens een reeks van vijf competitiewedstrijden wonnen.

In de volgende vijf wedstrijden kwamen ze niet als beste uit de bus, want ze speelden gelijk tegen Tottenham, QPR, Liverpool, Middlesborough en Blackburn Rovers.

De eerste week van november was United gezakt naar de 10e plaats toen Eric Cantona arriveerde.

Cantona verving de geblesseerde Dion Dublin en maakte een enorme en onmiddellijke impact op de Reds.

Ze brachten de rest van het seizoen door met het beklimmen van de tafel en streden met Aston Villa en Norwich City om de titel, die ze uiteindelijk met tien punten wonnen.

Nu heeft deze United-kant geen Cantona om binnen te razen om de dag te redden, noch heeft het een manager zoals Sir Alex, maar de hoop is nog niet gestorven.

Als Ten Hag deze spelers, die als individuen van wereldklasse zijn, in de hand kan houden en hen zover krijgt dat ze hun ego verpletteren en als team beginnen te spelen, kan United misschien beginnen hun fortuin om te draaien.

Of ze iets van het seizoen kunnen hebben, valt nog te bezien met de clubs die vroeger op gelijke voet stonden met de Reds, veel consistenter waren in hun prestaties en resultaten, maar als United-fans in de put zitten, onthoud dan 92/93 – die bittere verliezen waren het begin van de gloriedagen!

creatSource link

Soccerpins.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart